Squash 57

– Hieman hitaampi ja helpompi versio squashista

Squashista on kehitetty myös pikkuveli-peli nimeltään squash 57 (tunnettiin ennen nimellä racketball). Nimi viittaa suurempaan palloon, jonka halkaisija on 57 mm. Mikäli et yhtään tiedä mistä on kyse, tsekkaa tämä.

Verrattuna perinteiseen squashiin squash 57 on helpompi, turvallisempi ja monesti mielekkäämpi tapa aloittaa laji ja se sopii erinomaisesti varsinkin pikkulapsille, senioreille ja henkilöille, jotka eivät välttämättä pysty tai halua repiä fyysisesti ihan niin kovaa. Squash 57 on loistava liikuntamuoto myös niille, jotka haluavat polttaa runsaasti kaloreita ja pitää samalla hauskaa.

Pelin säännöt ovat syöttöä lukuun ottamatta samat kuin squashissa. Syötössä palloa pompautetaan lattiassa eikä etuseinän syöttöviivasta tarvitse välittää. Pelin ideakin myötäilee pitkälti squashia, mutta vauhti on huomattavasti rauhallisempi ja pallorallit kestävät usein pidempään. Squash 57 onkin parhaimmillaan tarkkaa ja taidokasta pallon siirtelyä nurkasta toiseen ja hyökkäyspaikan kyttäämistä. Taktisia vinkkejä voit tsekata täältä.

Squash 57 vaatii oman mailan, joka on tavallista squashmailaa lyhyempi, mutta sen lapa on isompi ja pallo on lähes tennispallon kokoinen.