Aloittelijoille

PALLON VALINTA

Yksi kriittisimpiä asioita squashia aloittaessa on oikean pallon valinta. Aloita mieluummin mahdollisimman helpolla ja isolla pallolla alkuun. Se antaa pelaajille enemmän aikaa reagoida ja siihen osuminen on helpompaa. Taitojen ja pallosilmän kehittyessä voi edetä kohti mustaa ja vähemmän pomppaavaa palloa. Sqool suosittelee käyttämään Squashliiton virallisia Dunlopin squashpalloja.

SQUASH 57

Sen sijaan että aloittaisit heti squashin normaalilla versiolla, kokeile alkuun squash 57:ää, sillä siinä pelivälineet ovat hieman helpommat aloittelijoille.

JUNIORIVÄLINEET

Pienimmät juniorit käyttävät erilaisia välineitä kuin vanhemmat. Maila on lyhyempi kuin normaali maila. Sitä on helpompi käsitellä ja se on pelissä turvallisempi. Junioreille on myös helpotettuja palloja, joiden avulla pelistä saa kiinni jo ensimmäisellä kerralla. Alle 19-vuotiaiden tulee käyttää suojalaseja pelatessaan – tämä on luonnollisesti suositeltavaa myös aikuisille.

Hanki valmennusta

– ammattiavulla saat mielekkään alun harrastukseen

Varsinkin sääntöjen, pelin idean, välineiden ja turvallisuuden vuoksi on suositeltavaa hankkia opastusta alkuun. Tätä saa Sqoolin kautta tai paikallisten squash-seurojen toimesta.